Vardagstävling damer och herrar

På tisdagar spelar damerna och på onsdagar herrarna, 9-hålstävling vid valfri tidpunkt på dagen. Markör med officiellt handicap krävs, din markör behöver delta i tävlingen. Vardagstävlingarna kan spelas av dig som är 22 år och äldre. Ett perfekt tillfälle för dig som vill träffa nya golfvänner eller är ny i klubben. Du är välkommen att spela även om du är nybörjare eller har handicap 42,1-54,0, men ditt tävlingshandicap blir som högst 42,0.

Klassindelning
Damer
A-klass: –24,0
B-klass: 24,1–42,0

Herrar
A-klass: –18,0
B-klass: 18,1–42,0

A- och B-klass spelar slaggolf.

Vardagstävlingarna spelas alltid på hål 1-9, vilket medför att övningsspel är tillåtet på hål 10-18 före tävlingsrond. Vardagstävlingarna spelas varje helgfri tisdag och onsdag från v.17-37, slutet av april till mitten av september, med undantag för golfveckan.

Anmälan och betalning
Anmälan och betalning av startavgift ska ske via Min Golf, eller via receptionen när den är öppen, innan du påbörjar ronden. Eventuell avanmälan kan ske innan du påbörjar din rond. Notera att du inte kan betala startavgiften med swish på plats! Tävlingsavgiften är 40 kr.

Scorekort och resultat
Fyll i ditt scorekort med namn, golf-ID, datum och HCP. Efter ronden lägger du scorekortet, påskrivet av dig och din markör, i greenfeeinkastet. Resultatet publiceras här på hemsidan, på Min Golf och på kansliets anslagstavla.

Avslutning och finalspel
Spelare som deltagit fem gånger är kvalificerad för den årliga finalen. Finalen spelas i samma handicapklasser som under säsongen. Final för vardagstävlingarna är lördag 23 september.

Seniorgolf på onsdagar

Deltagandet på onsdagarna är öppet för alla seniorer i klubben som är 50+. Det är valfritt om du vill tävla eller enbart spela sällskapsgolf. Om du spelar sällskapsgolf väljer du själv hur många hål du vill spela. Under säsongen varierar vi tävlingarna lite. Startavgift är 30 kr för dig som tävlar.

Klassindelning
Senioronsdag spelas i tre klasser enligt följande:
A-klass: –15,0
B-klass: 15,1–24,0
C-klass: 24,1–42,0

Spelare med handicap 42,1–54 får delta i tävlingar i C-klassen men då spela med handicap 42,0. Start sker med shotgun.

Summan av startavgifterna fördelas utifrån genererade startavgifter till resp klass d.v.s. antalet deltagare och presentkort till de lyckliga skrivs ut efter resultat och placering i resp klass A, B och C.

Spelslingor – val av tee
Tee 57 och tee 47 utgör ordinarie tee för herrar respektive damer. Spelare har dock rätt att från det år man fyller 70 år, välja att spela från annan tee. Herrar kan då välja tee 52 likväl som damer kan välja tee 42. Herrar 80+ kan även välja tee 47. Val av tee ska framgå av anmälan till Senioronsdag i Min Golf.

Anmälan och betalning
Anmälan och betalning av startavgift ska ske via Min Golf. Eventuell avanmälan ska ske innan anmälningstiden stänger. Notera att du inte kan betala startavgiften direkt till klubbens swish!

Lottning, start och scorekort
Alla som tävlar eller spelar sällskapsgolf deltar i den gemensamma starten med kanonstart vilket gör att alla kan starta och avsluta spelet nästan samtidigt. Tävlings- och sällskapsbollar startar på hål 1 och 15-18.

Starttid kl. 09.00 med samling senast kl. 08.45. Under perioden 12 juli–2 augusti är starttiden kl. 08.00 med samling senast kl. 07.45.

Vi spelar normalt trebollar men om vi blir riktigt många så blir det fyrbollar. Den spelare som har lägst handicap i bollen blir ”kapten”. Kaptenen ansvarar för att spelet flyter i bollen – ambitionen är att rondtiden helst ska hållas under fyra timmar.

Vinstutdelning
Vinster i form av presentkort delas ut för varje enskild senioronsdag enligt mallen ett presentkort per 6–7 deltagare. Utdelning av presentkorten sker två gånger under året, mitten av sommaren samt till julsammankomsten.

Resultat
Resultatet publiceras i tävlingsprogrammet på hemsidan och på anslagstavlan i receptionen. Specialtävlingar och vissa lagtävlingar publiceras enbart i receptionen.

Seniormästaren
Säsongens bäste spelare, dam respektive herr, kan titulera sig seniormästare. Denna tävling pågår april–oktober under våra onsdagstävlingar.

Åbodatävlingar
Missa inte våra stortävlingar under året.

  • Åbodasenioren lag: 14 juni
  • Åbodasenioren singel: 20 september