Teen Cup

Skandia Cup byter namn till Teen Cup

Efter många år avslutas nu samarbetet med Skandia som huvudpartner till Svenska Golfförbundets juniortävlingar. Nytt namn för cupen blir i och med detta Teen Cup.

Det här är en av världens största golftävlingar för juniorer upp till och med 16 år. För många barn och ungdomar, är detta den första golftävlingen man deltar i.

Resan börjar på hemmaklubben där du möter dina klubbkompisar på den nivå du befinner dig. Alla spelare, även du som har högre handicap än 36, kan delta i Teen Cup. Klubben kan göra en puttävling, spela en bana som är 30, 50 eller 100 meter lång, 9-håls scramble, 9-håls poängbogey, tävla i närspel, eller någon annan typ av tävling. Det är bara fantasin som sätter stopp.

För dig som kommit lite längre och har handicap är det Teen Cup klubbkval som gäller. Det är en 18-håls slaggolf scratchtävling (kvaltävling) i åldersklasserna 13, 14, 15 och 16 år. Om du har tungan rätt i mun, prickar fairway och lyckas komma bland de två främsta i din åldersklass går du vidare till nästa kvalomgång. När tävlingen närmar sig riksfinal möter du de bästa i respektive åldersklass och spelar om titeln ”bäst i Sverige”.

Varje klubb beslutar själv vilken spelform, antal hål och vilken tee man vill att deltagarna ska spela. I Teen Cup klubbtävling är det tillåtet att använda sig av en caddie.

Teen Cup på Kävlinge GK

Vi återkommer med information om deltagande i tävlingen.