Seniorgolf på onsdagar

Tävlings- eller sällskapsgolf på onsdagar

Deltagandet på onsdagarna är öppet för alla seniorer i klubben som är 50+. Det är valfritt om du vill tävla eller enbart spela sällskapsgolf och deltagandet kräver ingen föranmälan.

Om du spelar sällskapsgolf väljer du själv hur många hål du vill spela. Vi hoppas att denna spelform passar dig som av olika skäl inte hinner eller kan spela 18 hål, men vill njuta av golfspel på en vacker bana i trevligt sällskap. Vi vänder oss också till dig som vill pröva på golfen men inte är tävlingsinriktad.

Startavgift för sällskapsgolf är 10 kr och 30 kr för dig som tävlar.

Alla som tävlar eller spelar sällskapsgolf deltar i den gemensamma starten med kanonstart vilket gör att alla kan starta och avsluta spelet nästan samtidigt. Tävlingsledaren ordnar startordningen. Tävlingsbollar startar på hål 1 och 13-18 och sällskapsgolfare på hål 10-12.

Starttid kl. 09.00 med samling senast kl. 08.45. Under perioden 11 juli–8 augusti är starttiden kl. 08.00 med samling senast kl. 07.45. Starten blir direkt efter lottningen.

Vi spelar normalt trebollar men om vi blir riktigt många så blir det fyrbollar. Eftersom vi spelar i två klasser blir det klassvis lottning varannan onsdag och blandad lottning varannan onsdag. Den spelare som har lägst handicap i bollen blir ”kapten”. Kaptenen ansvarar för att spelet flyter i bollen – ambitionen är att rondtiden helst ska hållas under fyra timmar.

Under säsongen varierar vi tävlingarna lite.

Datum för specialtävlingar

Resultat

Resultatet publiceras normalt sett på Min Golf, klubbens hemsida och på anslagstavlan i receptionen, förutom när det gäller några specialtävlingar.

Seniormästaren

Säsongens bäste spelare kan titulera sig ”Seniormästare”. Denna tävling pågår april-september under våra onsdagstävlingar.

Slutställning seniormästaren 2018

Åbodatävlingar

Missa inte våra stortävlingar under året.

• Åbodasenioren lag: onsdag 13 juni
  • Åbodasenioren singel: onsdag 26 sep

Håll koll på våra aktiviteter!

Seniorernas kalendarium

Leif Ziegler, ordf. Seniorkommittén