Tävlings- eller sällskapsgolf på onsdagar

Deltagandet på onsdagarna är öppet för alla seniorer i klubben som är 50+. Det är valfritt om du vill tävla eller enbart spela sällskapsgolf.

Om du spelar sällskapsgolf väljer du själv hur många hål du vill spela. Vi hoppas att denna spelform passar dig som av olika skäl inte hinner eller kan spela 18 hål, men vill njuta av golfspel på en vacker bana i trevligt sällskap. Vi vänder oss också till dig som vill pröva på golfen men inte är tävlingsinriktad. Under säsongen varierar vi tävlingarna lite.

Startavgift är 30 kr för dig som tävlar.

Nytt för 2020

Anmälan och betalning av startavgift ska ske via Min Golf, senast en halvtimme före utsatt starttid. I undantagsfall kan du betala på morgonen om du har jämna pengar. Eventuell avanmälan ska ske senast halvtimme före utsatt starttid. Notera att du inte kan betala startavgiften med swish!

Herrar 70+ får spela från tee 50 vid alla tävlingar som arrangeras av Seniorkommittén, om du har angett val av tee vid anmälan. Har du inte angett tee 50 vid anmälan, går det inte att ändra i efterhand. Spel från tee 50 utan att ha anmält detta, leder till diskvalificering.

Lottning, start och scorekort

Alla som tävlar eller spelar sällskapsgolf deltar i den gemensamma starten med kanonstart vilket gör att alla kan starta och avsluta spelet nästan samtidigt. Tävlingsledaren ordnar startordningen. Tävlingsbollar startar på hål 1 och 13-18 och sällskapsgolfare på hål 10-12.

Starttid kl. 09.00 med samling senast kl. 08.45. Under perioden 1 juli–12 augusti är starttiden kl. 08.00 med samling senast kl. 07.45. Starten blir direkt efter lottningen. Klassindelning vid lottning förekommer inte.

Vi spelar normalt trebollar men om vi blir riktigt många så blir det fyrbollar. Den spelare som har lägst handicap i bollen blir ”kapten”. Kaptenen ansvarar för att spelet flyter i bollen – ambitionen är att rondtiden helst ska hållas under fyra timmar.

Till startern lämnar du före ronden (senast 15 min före start) ett ifyllt scorekort där du angett namn, tävling, golf-ID, exakt hcp samt antal erhållna slag.

Efter ronden lägger du scorekortet, påskrivet av dig och din markör, i greenfeeinkastet.

Vinstutdelning

Vinster i form av presentkort delas ut för varje enskild senioronsdag enligt mallen ett presentkort per 6–7 deltagare. Presentkorten kan hämtas ut i kansliet fr.o.m. andra veckan i juli för perioden mars–juni. Utdelning av presentkort för nästa period sker i samband med julsammankomsten.

Datum för specialtävlingar

Resultat

Resultatet publiceras på Min Golf, klubbens hemsida och på anslagstavlan i receptionen, förutom när det gäller några specialtävlingar.

Seniormästaren

Säsongens bäste spelare kan titulera sig ”Seniormästare”. Denna tävling pågår april-oktober under våra onsdagstävlingar.

Åbodatävlingar

Missa inte våra stortävlingar under året.

• Åbodasenioren lag: onsdag 10 juni
  • Åbodasenioren singel: onsdag 30 sep

Håll koll på våra aktiviteter!

Seniorernas kalendarium

Leif Ziegler, ordf. Seniorkommittén