Tävlings- eller sällskapsgolf på onsdagar

Deltagandet på onsdagarna är öppet för alla seniorer i klubben som är 50+. Det är valfritt om du vill tävla eller enbart spela sällskapsgolf och deltagandet kräver ingen föranmälan.

Om du spelar sällskapsgolf väljer du själv hur många hål du vill spela. Vi hoppas att denna spelform passar dig som av olika skäl inte hinner eller kan spela 18 hål, men vill njuta av golfspel på en vacker bana i trevligt sällskap. Vi vänder oss också till dig som vill pröva på golfen men inte är tävlingsinriktad.

Startavgift för sällskapsgolf är 10 kr och 30 kr för dig som tävlar.

Alla som tävlar eller spelar sällskapsgolf deltar i den gemensamma starten med kanonstart vilket gör att alla kan starta och avsluta spelet nästan samtidigt. Tävlingsledaren ordnar startordningen. Tävlingsbollar startar på hål 1 och 13-18 och sällskapsgolfare på hål 10-12.

Starttid kl. 09.00 med samling senast kl. 08.45. Under perioden 3 juli–7 augusti är starttiden kl. 08.00 med samling senast kl. 07.45. Starten blir direkt efter lottningen.

Vi spelar normalt trebollar men om vi blir riktigt många så blir det fyrbollar. Den spelare som har lägst handicap i bollen blir ”kapten”. Kaptenen ansvarar för att spelet flyter i bollen – ambitionen är att rondtiden helst ska hållas under fyra timmar.

Under säsongen varierar vi tävlingarna lite.

Datum för specialtävlingar

Resultat

Resultatet publiceras normalt sett på Min Golf, klubbens hemsida och på anslagstavlan i receptionen, förutom när det gäller några specialtävlingar.

Seniorernas korthålstävling 17 april 2019

Seniormästaren

Säsongens bäste spelare kan titulera sig ”Seniormästare”. Denna tävling pågår april-oktober under våra onsdagstävlingar.

Slutresultat seniormästaren 2019

Åbodatävlingar

Missa inte våra stortävlingar under året.

• Åbodasenioren lag: onsdag 12 juni
  • Åbodasenioren singel: onsdag 25 sep

Håll koll på våra aktiviteter!

Seniorernas kalendarium

Leif Ziegler, ordf. Seniorkommittén