Seniorer på Kävlinge GK

Tävlings- eller sällskapsgolf på onsdagar

Deltagandet på onsdagarna är öppet för alla seniorer i klubben som är 50+.  Det är valfritt om du vill tävla eller enbart spela sällskapsgolf.

Om du spelar sällskapsgolf väljer du själv hur många hål du vill spela. Vi hoppas att denna spelform passar dig som av olika skäl inte hinner eller kan spela 18 hål, men vill njuta av golfspel på en vacker bana i trevligt sällskap. Vi vänder oss också till dig som vill pröva på golfen men inte är tävlingsinriktad.

Vill du spela sällskapsgolf skrivs ett stort S på scorekortet vid registreringen. Scorekortet ska inte lämnas in och behöver inte heller fyllas i då du spelar.

Startavgift för sällskapsgolf är 10 kr och 30 kr för dig som tävlar.

Alla som tävlar eller spelar sällskapsgolf deltar i den gemensamma starten med kanonstart vilket gör att alla kan starta och avsluta spelet nästan samtidigt. Tävlingsledaren ordnar startordningen. Tävlingsbollar startar på hål 1 och 13-18 och sällskapsgolfare på hål 10-12.

Sällskapsgolfen startar onsdagen den 15 mars med samling kl. 08.45 och start kl. 09.00. Vår- och sommarsäsongen med samling kl. 07.45 startar onsdagen den 12 april. Starten blir direkt efter lottningen.

Vi spelar normalt trebollar men om vi blir riktigt många så blir det fyrbollar. Eftersom vi spelar i två klasser blir det klassvis lottning varannan onsdag och blandad lottning varannan onsdag. Den spelare som har lägst hcp i bollen blir ”kapten”. Kaptenen ansvarar för att spelet flyter i bollen – ambitionen är att rondtiden helst ska hållas under fyra timmar.

Under säsongen varierar vi tävlingarna lite. Du hittar mer information och starttider i kalendariet.

Resultat seniorernas rumble 19 april

Resultat seniorernas korthålstävling 26 april

Resultat seniorernas scramble 19 juli

Seniormästaren

Säsongens bäste spelare kan titulera sig ”Seniormästare”. Denna tävling pågår april-september under våra onsdagstävlingar.

Här finns aktuell ställning!

Åbodatävlingar

Glöm inte att notera våra stortävlingar 2017. Åbodasenioren lag spelas onsdagen den 7 juni och Åbodasenioren singel onsdagen den 27 september.

Seniorcupen

Från och med 2017 har vi infört en särskild matchspelstävling, tävlingen spelas match med handicap. Det är bådas spelarnas ansvar att matchen blir spelad i utsatt tid, om inte matchen spelats lottar kansliet matchen. Kontaktuppgifter till spelarna kan fås via kansliet eller genom uppsatt anslag i receptionen.

Matchstege Seniorcupen

Utflykter och tävlingssamarbeten

Vår och höst ordnas utflykter till andra banor. Detta är ett utmärkt tillfälle att testa dina golfkunskaper på andra banor under trivsamma former. Dubbelslaget spelas tillsammans med Örestad.

Håll koll på våra aktiviteter!

Seniorernas kalendarium