Damer på Kävlinge GK

Damernas tisdagstävlingar

Att spela damernas tisdagstävling är ett utmärkt sätt att lära känna andra i klubben och det är också en bra början om man vill testa på det här med att tävla. Du behöver inte föranmäla dig och många damer åker ut på klubben direkt efter jobbet på eftermiddagen, så du behöver inte vänta länge på att gå ihop med någon.

Övningsspel är tillåtet på hål 10-18 före tävlingsrond.

Klasser 2017: D1 -23,0 D2 23,1-

Före ronden: Anmäl dig i terminalen i receptionen eller via Min Golf. Lägg 40 kr i startavgift i ett kuvert med ditt namn på och stoppa i greenfeelådan. Om receptionen är öppen går det naturligtvis bra att betala direkt. Fyll i ditt scorekort med namn, datum och HCP.

Efter ronden: Lägg scorekortet, påskrivet av dig och din markör, i greenfeelådan. Du hittar resultatet via Min Golf, på vår hemsida och på anslagstavlan i receptionen.

Idealrundan

Idealrundan är en deltävling som spelas enbart under tisdagstävlingarna. Idealrundan är en form av eclectic där du själv registrerar dina resultat per hål. Du kan gå med när som helst under säsongen. Tävlingsavgiften för Idealrundan är 60 kr, vilket betalas i receptionen i samband med att du ska spela en tisdagstävling.

Det finns en lista på anslagstavlan i receptionen där du antecknar namn och golf-ID. Efter avslutad tävlingsrond registrerar du dina resultat per hål med hjälp av färgmarkeringar enligt instruktionerna vid anslagstavlan. När du sedan spelar din nästa tisdagstävling, så registrerar du de resultat som är bättre än föregående runda osv. Bästa brutto- och nettoresultat får pris vid damernas höstavslutning.

Utflykt

Det finns många tillfällen att haka på oss damer och spela och umgås. Varje år åker vi till exempel på utflykt till hemlig ort och spelar på annan bana – Ut i det blå. Det brukar vara populärt och fulltecknat så skynda att anmäla dig så fort anmälan öppnar, så du säkert vet att du kommer med. Damernas utflykt 2017 går av stapeln den 10 augusti.

Utbyten

Kävlinges damer deltar också i ett utbyte med sex andra klubbar – Bokskogen, Bosjökloster, Eslöv, Lund, Romeleåsen och Örestad. Utbytesdagarna spelas på vardagar mot en mycket modest startavgift på 150 kr, inklusive smörgås. Utbytesdagarna hittar du i damernas kalendarium.

Nationella damdagar

Kävlinge GK och damutskottet står värd för en nationell damdag varje år. Nationella damdagar är ett utmärkt tillfälle att komma ut och spela på andra banor tillsammans med dina vänninor. Rekommenderas varmt!

Fredagsmys

Fredagsmys är en mycket uppskattad mingelkväll som börjar med en 9-håls golfrunda med lite olika spelformer gång till gång. Första starten går av stapeln sen eftermiddag den aktuella fredagen. Efter avslutad runda äter vi en bit mat i restaurangen. För själva myset utgår ingen startavgift, men middagen på kvällen kostar 100 kr. Dryck köper vi till själva efter tycke och smak.

Damernas aktiviteter hittar du i kalendariet

Har du frågor eller funderingar?

Hör av dig till damkommittén!

Damernas seriespel 2017

Kävlinge GKs damer tävlar även mot damer från andra klubbar i Skåne, både individuell slagtävling och foursome parspel. Seriernas syfte är att främja damgolfen och att stimulera damer att tävla på andra banor. Om möjligt bör lagets sammansättning varieras från gång till gång för att så många som möjligt ska kunna delta.

Kontakta Viktoria Petri om du vill delta i Skåneserien eller Foursome HCP. Kontakta Lena Krützen eller Ingrid Andersson för information om D60.

Skåneserien spelas i tre klasser:

• 0-20,4
  • 20,5-26,4
  • 26,5-36,0

Foursome HCP och D60 open spelas i två klasser:

• A-klass: -18,4
  • B-klass: 18,5-36,0

Skåneserien (Zon Mitt)

Tävlingen spelas som 18-håls slagtävling med handicap från röd tee. Lagtävling där dem individuella resultaten sammanräknas till ett lagresultat.

Hcp 0-20,4

• 17 maj, Eslöv
  • 14 juni, Degeberga-W.
  • 3 augusti,
  • 24 augusti, Kävlinge

Hcp 20,5-26,4

• 16 maj, Malmö Burlöv
  • 7 juni, Lunds Akademiska
  • 2 augusti, Hintons Golf
  • 29 augusti, Kristianstad

Hcp 26,5-36,0

• 18 maj, Vellinge
  • 13 juni, Bosjökloster
  • 3 augusti, Ystad
  • 23 augusti, Skyrup

Foursome HCP (div. 1)

Tävlingen spelas som 18-håls foursome slagtävling med handicap från röd tee. Fyra deltagare per klubb, ett par i varje klass. Båda resultaten räknas samman i lagets resultat i spelomgången.

• 11 juni, Woodlands
  • 27 augusti, Mölle
  • 17 september, Kristianstad, Åhus V.

D60 (div. 2)

Kävlinge GK har ett lag deltagande i D60.

• 11 maj, Båstad
  • 14 juni, Tomelilla