TREKLUBBSLAGET 2019 ÄR AVGJORT OCH VI GRATULERAR ÖRESTADS SENIORER TILL TOTALSEGERN OCH YTTERLIGARE EN INTECKNING I VANDRINGSPOKALEN

Tisdagen den 17 september avgjordes årets Treklubbslag vid sista deltävlingen på Romeleåsen. Vädret blev bättre än befarat med bara lite regn men rejält med blåst. Det blev en rejäl utmaning på den redan från början tuffa Romelebanan med fin layout, bra skick men ack så tuffa backar.

Kävlingespelarna gjorde bra ifrån sig och vann deltävlingen, 3 slag bättre än Örestad och 11 slag före Romeleåsen. Kävlinge tog hem hela 7 av de totalt 16 priserna fördelade enligt följande;

A-KLASSEN
3:e pris Kenneth Lindskog 75 slag netto SHCP
4:e pris Pär Storm 75 slag netto
6:e pris Willard Abrahamsson 77 slag netto
7:e pris Kjell Löfdahl 78 slag netto SHCP
8:e pris Gösta Magnusson 78 slag

B-KLASSEN
2:a pris Göran Gangefors 74 slag netto
5:e pris Torsten Ask 77 slag netto
7:e pris Gert Karlqvist 79 slag netto

Årets upplaga vanns av Örestads GK. Visserligen vann Kävlinge 2 av 3 deltävlingar under året men vinstmarginalen till Örestad på totalt 20 slag, 17 slag hemma och 3 slag på Romeleåsen, räckte inte till då Örestad vann hemma med hela 44 slags marginal. Detta visade sig bli avgörande för totalsegern.

Att Kävlinge vann 2 av årets 3 deltävlingar ger dock goda förhoppningar om att vi ska kunna ta hem segern i Treklubbslaget 2020. Vi får dock inte förlora på Örestads GK, åtminstone inte med så stora siffror.

ETT STORT TACK TILL KÄVLINGES SENIORER FÖR GODA INSATSER I TREKLUBBSLAGET 2019

/Seniorkommittén

RESULTATSAMMANFATTNING
Den första deltävlingen på Kävlinge GK den 13 maj vanns av Kävlinge, 17 slag bättre än Örestad och 51 slag bättre än Romeleåsen.
Den andra deltävlingen på Örestads GK den 20 augusti vanns av Örestad, 44 (!) slag bättre än Kävlinge och 80 slag bättre än Romeleåsen.
Den tredje deltävlingen på Romeleåsens GK vanns av Kävlinge, 3 slag bättre än Örestad och 11 slag bättre än Romeleåsen.

Slutresultatet efter årets 3 deltävlingar;

13 maj      20 aug      17 sept      diff
Kävlinge                    920           916           945           24
Örestad                      937           872           948           0
Romeleåsen               971           952           956           122

Här i mitten syns en glad senior, Pär Gillheim, från Örestads GK med pokalen i handen. Pokalen får nu tillbringa vintern på Örestads GK.