Åboda Matchplay och Seniorcupen

Åboda Matchplay

Matchspel är en spännande tävlingsform som allt som oftast innebär rafflande upplösningar på de avslutande hålen och ett test för alla golfares tävlingsnerver. Inför säsongen 2019 har vi gjort om matchspelstävlingen till att först vara ett gruppspel där alla deltagare är garanterade fem stycken 9-hålsmatcher, efter gruppspelet går de fyra främsta i varje grupp vidare till ett traditionellt slutspelsträd där matcherna avgörs över 18 hål. Den spelare som kröns som segare i Åboda Matchplay 2019 har spelat fem stycken 9-hålsmatcher och segrat i ytterligare fyra stycken 18-hålsmatcher, en sann matchspelsmästare!

Anmäl dig till kansliet redan idag, då platserna i matchspelstävlingen är begränsade!

Tävlingsvillkor

• Matchspelstävling med handicap
  • Max antal 24 st. Först till kvarn!
  • Tävlingen är öppen för alla spelare 22 år och uppåt. Handicap från +8,0 till 36,0. Damer 70+ får spela från tee 45 och herrar 75+ får spela från tee 50. I övrigt gäller tee 50 för damer och tee 58 för herrar.
  • Startavgift 150 kr/person. Betalas i samband med anmälan.
  • Deltagarna lottas in i fyra grupper med sex deltagare i varje grupp. I gruppspelet spelas 9-hålsmatcher (alltid hål 1-9). Alla deltagare i respektive grupp möter varandra en gång.
  • Poängfördelning: Seger i gruppspelsmatch ger 3 poäng, delad match ger 1,5 poäng. Spelas inte matchen delas inga poäng ut till någon av spelarna.
  • Särskiljning på spelarna i gruppen görs genom: 1. Antal poäng, 2. Inbördes möte, 3. Exakt handicap vid anmälan till tävlingen, 4. Lottning.
  • Det är båda spelarnas ansvar att matchen i gruppen spelas. Matcherna i gruppen spelas i valfri ordning, det viktigaste är att alla matcher i gruppen är spelade vid sista speldatum.
  • Lottning till grupperna görs helt fritt. Lottningen genomförs av kansliet.
  • Öppen för anmälan till den 30 april. Efter lottning av grupperna, har alla deltagare sista speldatum för gruppspelsmatch den 31 juli. Därefter placering av spelare i slutspelsstege, där varje match har cirka tre veckor att spelas på. Spelas inte matcherna i slutspelsstegen lottar kansliet matchen.
  • Från varje grupp går de fyra främsta vidare till slutspelsstegen. I slutspelsstegen spelas 18-hålsmatcher istället för 9-hålsmatcher.
  • Tävlingsledning för Åboda Matchplay är kansliet. Kansliet ger ut kontaktuppgifter till deltagare inför gruppspelsmatcher och slutspelsmatcher.

Här kan du läsa tävlingsvillkor i PDF, formering av slutspelsstegens spelschema, samt vilka priser som delas ut i Åboda Matchplay.

Aktuell ställning

Här publicerar vi aktuell ställning efterhand som matcherna spelas.

Seniorcupen

Seniorkommittén arrangerar Seniorcupen – en särskild matchspelstävling med handicap som är öppen för klubbens 50+ medlemmar. Tävlingen spelas som en stege med blandade klasser och pågår maj–september.

När lottningen är gjord är det båda spelares ansvar att matchen blir spelad. Spelas inte matchen inom utsatt tid, lottar kansliet en vinnare. Finalmatchen spelas senast den 30 september.

Aktuell ställning, deltagare och kontakt

Kontaktuppgifter till deltagarna publiceras i matchstegen som kan laddas ner nedan, samt på uppsatt stege i receptionen. Ytterligare kontaktmöjligheter kan fås via kansliet. I matchstegen hittar du kommande matcher, spelade matcher och sista speldatum för alla matcher.